Make your own free website on Tripod.com

Medische tatoeage

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 3
Tattoos en Tattooartists
Nieuws en Wetgeving over Piercings en Tattoos
Christen (willen) zijn en Tatoeages dan? Een gesprek met Michael Bettinger
Vooroordelen over mensen met Tattoos
De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Vervolg op: De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Mijn Cover up: de Haagsche Ooievaar
Familiepagina lichaamsversiering
Friends: Gera Wieneke Plien Amber Thommy Angelique Frans Drackuul Liza Danny Dennis V. en Roderick
Friends: Special: Edith en Kolleke
Friends special : Vivian
Friends:Michiel v Vliet, Davy, ChickdeLuxe-Thea, Tjitske Berry Arie Beuker, Afra & Paulus
Friends Special: Walter ( Wally ) de Jong
Gogo Tattoo show
Tattoo Conventions
Tattoo Sunday Conventie op 23 september 2007 in Nijmegen
Tatoeages van bekende mensen
Medische tatoeage
Tatoeage verwijderaar ?
Onderhuids kralen plaatsen
Scarification
Cicatrisation
Branding
Scalpelling en Stretching
Skin Removal
Lingua bifida of Tongsplijting
Verminking
Mooi zijn en mooi blijven
Contact

Om welke reden dan ook:

Laserbehandelingen:

 

Door de eeuwen heen heeft men zich al laten tatoeŽren. Primitieve volkeren deden dat door de huid te verwonden en littekens te vormen of de verwonde huid met kleurstoffen in te wrijven ( lijkt op scarification)

In de middeleeuwen waren het de kruisvaarders die na een bezoek aan het heilige land met een tatoeage terug kwamen en de adel om te laten zien dat ze tot een bepaalde klasse behoorden.

Vandaag de dag worden de meeste tatoeages in de pubertijd gemaakt. Meestal om bij een groep te horen of simpelweg omdat men het mooi vindt en wel stoer staat. Velen krijgen er later toch spijt van. Daardoor is het zoeken naar mogelijkheden voor het verwijderen van tatoeages vast net zo oud als die van het aanbrengen.

Of het nu gebeurde door uitbranden, schuren, etsen of plastische chirurgie al deze methodes lieten littekens achter.

 

Thans kunnen de meeste tatoeages met de LASER TECHNIEK littekenvrij verwijderd worden.

 

Een laser is een unieke lichtbron van een golflengte in een parallelle bundel. Begin 1900 is de mogelijkheid van gestimuleerd licht al door Albert Einsein beschreven. Het heeft echter nog tot 1960 geduurd voordat de Amerikaan T.H.Mainman de eerste werkende "robijnlaser" bouwde.
Op dit moment zijn er lasers met een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. Zoals de CD speler, printer, meetapparatuur, snijapparaten, lichtshows enz. Ook komen er steeds meer medische toepassingen.
Met de robijnlaser worden sinds 1983 met succes tatoeages verwijderd. Over medische toepassingen straks meer.

Voor het verwijderen van tatoeages worden op dit moment 3 laser types gebruikt. De robijn laser, de Yag laser en de Alexandrite laser.
De robijnlaser is het meest succesvol.

Werkwijze:

 

Wat gebeurt er bij tatoeŽren:


Bij het aanbrengen van een tatoeages worden opgeloste kleurstoffen (inkt) in de huid gebracht. Het afweersysteem (de witte bloedlichaampjes) proberen de lichaamsvreemde stoffen onschadelijk te maken en op te ruimen. Daar de vaste deeltjes te groot zijn lukt dat niet en worden deze ingekapseld, en afgeschermd van het omliggende weefsel.

Bij behandeling met laser wordt in een fractie van een seconde een hoeveelheid lichtenergie op een deel van de tatoeage geschoten.

De hele tatoeage wordt zo afgetast. De energie wordt alleen in de inkt (pigment) geabsorbeerd, die daardoor wordt gefragmenteerd en het kapsel open breekt.

De kleurstoffen vallen uiteen in kleine deeltjes, die voor het lichaam onschadelijk zijn.

De verkleinde deeltjes kunnen dan wťl door het afweersysteem worden afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid inkt, de kleur van de inkt, de diepte waarop een tatoeage is aangebracht en de gevoeligheid van de huid zijn er meer of minder behandelingen noodzakelijk.

De tatoeage zal na iedere behandeling iets vervagen.

Resultaten:

Of je tatoeage ook in zijn geheel verdwijnt, is afhankelijk van de gebruikte inktsoort en daarom niet te garanderen.

Wel kan men garanderen, dat de tatoeage vervaagd en er geen littekens ontstaan. Daar de laser naast de inkt ook je natuurlijk pigment raakt, zal dit ook tijdelijk verdwijnen en ontstaat er een witte plek. Het lichaam zal onder invloed van zon weer pigment aanmaken en in de loop van de tijd zal je huid weer bijkleuren.

Bij mensen met veel pigment kan het in een enkel geval gebeuren dat er een lichtere huidskleur zichtbaar blijft. Ook is het mogelijk dat de huid iets donkerder wordt maar dit is met een lagere instelling van de laser goed te behandelen.

Evenals hiermee sproeten en moedervlekken verwijderd kunnen worden.

Persoonlijk, ben ik er geen voorstander van om moedervlekken te behandelen. Je kunt de ontwikkeling van de moedervlekken moeilijker volgen; ze raken uit het zicht en je let niet meer op ze.De moedervlekken kunnen nogal eens veranderen in een kwaadaardige tumor namelijk.

 

DE KOSTEN
De prijs per behandeling is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en zal tijdens het eerst gratis consult met je worden besproken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en hoeveelheid inkt. Tussen de behandeling moet minimaal een periode van 4 weken zitten.E
en langere tijd is niet nadelig voor het aantal behandelingen dat nodig is om uw tatoeage te verwijderen.

Bovenstaande n.a.v. een artikel: http://www.tattoomove.nl/verwijderen/verwijderen.html

opgezet door: Laser Centrum

Laser Centrum is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages. De medewerkers zijn opgeleid in het werken met lasers. Door het volgen van applicatie cursussen en de ontwikkelingen in binnen en buitenland garandeert Laser Centrum, dat zij de beste kwaliteit leveren.
Voor meer informatie zie bovengenoemde website.

 

 

 

Dermatografie
 
Wat is dermatografie?
Bij dermatografie worden met behulp van speciale naalden      
(Ý 0,36-0,41 mm) kleurstofpigmenten in de juiste tinten uiterst nauwkeurig in de huid aangebracht.
Dit gebeurt met de Van der Velden Derma-injector en met pigmenten die dermatologisch, bacteriologisch en pathologisch zijn getest. Allergische reacties op de gebruikte pigmenten kwamen tijdens de afgelopen 20 jaar slechts bij een zeer klein aantal behandelingen voor. De behandelingen zelf zijn in het algemeen vrijwel pijnloos, plaatselijke verdoving is meestal niet noodzakelijk. Dermatografie is daardoor voor vrijwel niemand belastend. Het aantal behandelingen is uiteraard afhankelijk van de grootte en aandoening van het te behandelen gebied. Het resultaat is blijvend: uit eigen onderzoek is gebleken, dat na tien jaar in enkele gevallen slechts 10 procent van de kleurstoffen is vervaagd. De esthetische effecten zijn zodanig, dat de aandoeningen niet meer storend zijn voor de patiŽnt en zijn omgeving. Veelal herwint de patiŽnt het zelfvertrouwen dat door de aandoening sterk verminderd was.

Na een artsenstudie kun je plastische chirurgie studeren.
Daarna kun je ook nog een specialisatie doen tot medisch  dermatograaf. Met een dermatografische behandeling help je mensen met diverse littekens hun eigenwaarde en zelfverzekerdheid weer terug te vinden. Door een artsopleiding weet je precies wat er met huid en lichaam kan gebeuren als er iets niet goed gaat en kan een dermatograaf zonodig medisch ingrijpen.  Zomaar een beetje kleuren mengen is niet genoeg, iedereen heeft een andere kleur huid en dat luistert heel nauw. In tegenstelling tot die van tattooshops bestaat de kleurstof , die een dermatograaf gebruikt voor 80% uit alcohol, dat is veiliger. Ook blijft de verf hierdoor beter zitten en vervaagt de kleur niet.
 
 

 

Tattooartists werken samen met plastisch chirurgen !
 
Tattooartists werken sinds 1999 samen met plastisch chirurgen in een ziekenhuis in Goes  (Zeeland).
 
Hieronder een artikel afkomstig van:
 
Medische Tatoeage of met een mooi woord Dermatografie is niet anders dan gewoon tatoeŽren, alleen gaat het hier om patiŽnten, die door de artsen verwezen worden naar Rinus om bijvoorbeeld een tepelhof te laten tatoeŽren. Dit gebeurt niet zonder reden !
 
De plastisch chirurg neemt het chirurgische gedeelte uiteraard op zich. Mochten er na de chirurgische behandelingen littekens achterblijven, dan kunnen laserbehandelingen nog vaak uitkomst bieden. In Goes is de volgende stap geen Dermatograaf, daar kan de tatoeŽerder het litteken, dat meestal een donkerdere kleur heeft, middels een tatoeage  weer de exact zelfde kleur geven als de huid, die het litteken omgeeft.
 
Zo bestaan er  wijnvlekken:
 
Wijnvlekken, die op iedere plek van je lichaam kunnen voorkomen.
De mensen die we hier behandelen, hebben vaak een wijnvlek in het gezicht, maar ook komen we mensen tegen met een wijnvlek op bv. handen of op een been.
Heel vaak hebben deze mensen een hele lange weg gehad met laserbehandelingen voor ze bij ons terecht zijn gekomen.
In sommige gevallen kunnen wijnvlekken niet volledig weggelaserd worden.
 
Het laatste niet weggelaserde huidweefsel wordt door de tatoeŽerder  wegweggetatoeŽerd.
Vanwege het feit, dat er supergevoelige plekken in het gezicht zijn, denk dan aan oogleden bijvoorbeeld, wordt hierbij een verdoving gebruikt.
Na de genezing van de getatoeŽerde huid, doorgaans een maand, kan de betrokkene weer heerlijk over straat, zonder bekeken te worden, of zich bekeken te worden gevoeld.
 
 

figuur5.jpg

Hierboven: De TattoeŽerder tatoeŽert op aanwijzing van de plastisch cirurg  in het ziekenhuis in Goes.

Nu de volgende situatie: Er wordt bij een vrouw borstkanker vastgesteld. Gelukkig kan een borstsparende operatie volstaan, alleen ze heeft geen tepelhof meer.
Het lijkt mij persoonlijk, dramatisch voor een vrouw.
De TatoeŽerder lost dit ook weer netjes op:

figuur1.jpg

Geruime tijd na de operatie

figuur4.jpg

Het getatoeŽerde tepelhof

figuur3.jpg

Het eindresultaat, schitterend toch!

Littekens:
 
Littekens komen ook bij iedereen voor, alleen zijn sommige littekens zo lelijk, dat deze met huidskleur gecamoufleerd moeten worden. Dit ook op verwijzing van de plastisch chirurg, want met het "mes" kan een arts daar ook vaak niks aan doen. In de meeste gevallen is het ook nog eens zo, dat het litteken wat gladder wordt door het perforeren van de huid. Het eindresultaat is dan ook dat het litteken zo goed als onzichtbaar wordt. Uiteraard is het nooit voor 100% weg te werken, maar op afstand valt het niet meer op en dat is voor de meeste mensen genoeg.

Vitiligo
 
Vitiligo is een moeilijke aandoening om te behandelen. Heel vaak weigeren we dit, omdat het een behandeling zou worden die nooit eindigt! We behandelen een enkele keer wel eens iemand die vitiligo op een vervelende zichtbare plaats heeft, zoals bijvoorbeeld in het gezicht of op de handen.
Het vervelende bij deze aandoening is alleen dat de kleur na genezing iedere keer anders is en het dus moeilijk is om de juiste kleur te bepalen.

 
Alopecia Areata:
 
Dit is de officiŽle medische naam voor een ziekte die haaruitval veroorzaakt. Dat betekent dus, dat deze patiŽnten overal op hun lichaam hun haar verliezen. Dit is natuurlijk heel vervelend, want het komt er op neer, dat deze mensen bv. een pruik moeten dragen.
Maar je kunt geen pruiken voor je wenkbrauwen kopen.
Vrouwen met deze ziekte kunnen  nieuwe wenkbrauwen krijgen.
Dit geldt overigens niet voor iedereen.
Alleen mensen, meestal vrouwen krijgen de behandeling, en ook nog enkel  medische indicatie en niet op cosmetische gronden.
Mogelijk dat hiervoor klinieken zijn, maar in ziekenhuizen komt het aanbrengen van wenkbrauwen op cosmetische gronden doorgaans niet voor.
 
 

 
Behandelingen voor / tegen Vitiligo
 
Vitiligo is een onschuldige, maar vaak cosmetisch storende, aandoening waarbij de huid en ook het haar pigment verliezen. Dit ontstaat door het verdwijnen van de pigmentcellen in de huid. Vitiligo kan voor de patient een belangrijk en belastend probleem zijn dat in sommige gevallen ook consequenties kan hebben voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de patient. Ongeveer 1 procent van de wereldbevolking lijdt aan vitiligo!

vitiloarm.jpg

De precieze oorzaak van vitiligo is nog onbekend. Er zijn verschillende theorieŽn ontwikkeld over het ontstaansmechanisme.
De belangrijkste is de auto-immuuntherorie.

Er bestaat een aantal behandelingen voor vitiligo. Deze behandelingen hebben echter lang niet bij iedereen effect. Ook in die gevallen dat de behandeling effectief is treedt meestal geen volledig herstel van de pigmentatie op.

--De behandeling met corticosteroÔdhoudende crŤmes (=hormooncrŤmes) is in sommige gevallen succesvol, vooral bij beginnende vitiligo.

--PUVA: UltraViolet A (UVA) licht is een bestandeel van het natuurlijk zonlicht. Het licht dringt vrij diep in de huid door. Door het ultraviolet licht wordt de ontsteking in de huid beinvloed, evenals (waarschijnlijk) de beweeglijkheid van de pigmentcellen in de normale huid aan de rand van de vitiligovlekken.

--UVB: Ultraviolet B is, net als ultaviolet A, een bestanddeel van het natuurlijk zonlicht. Het heeft een krachtiger werking dan UVA en wordt daarom zonder aanvullende  medicijnen, toegepast. PUVA (dus UVA + medicijnen als:"psoraleen") werkt wel krachtiger dan UVB.

--Calcipotriol: Dit is een afgeleide van vitamine D3 toegepast in een creme. Het is in Nederland geregistreerd voor psoriasis, maar er zijn enkele publicaties in de medische literatuur bekend die stellen dat calcipotriol ook een gunstig effect zou hebben op vitiligo

--Bleking: Bij de blekingsmethode wordt de gezonde huid behandeld bij patienten die een zeer uitgebreide vitiligo hebben. In deze gevallen is het cosmetisch fraaier om de resterende normale huid te bleken. Dit gebeurt door toepassing van een 'bleekmiddel', waardoor de huid egaal bleek wordt. Het opbleken van de huid gebeurt met een "hydrochinon-bevattende crŤme".

--Camouflage: Camouflage van gedepigmenteerde plekken met een huidkleurige make-up is een goede methode voor maskering van ontsierende vitiligo-plekken, met name in het gelaat.

Over zonlicht: Vitiligohuid ontbeert het pigment in de huid dat beschermt tegen de schadelijke effecten van zonlicht op de huid. Vitiligoplekken kunnen daarom makkelijk verbranden. Daarom moet de huid bij patiŽnten met vitiligo altijd goed beschermd worden tegen zonnestraling: door kleding of door een zonbeschermende crŤme. Dit heeft dan tevens als voordeel dat de gezonde wel pigmentvormende huid minder 'bruint' en daardoor minder afsteekt tegen de witte ongepigmenteerde huid.

--Huidtransplantatie: Deze behandeling heb ik tot het laatste bewaard!

Kleine stukjes normale huid (van de patient zelf) kunnen worden getransplanteerd naar vitiligoplekken, echter hierbij ontstaat littekenvoorming, daar ontkom je niet aan. Hier biedt de Dermatograaf weer enorme uitkomst.

Dit stuk over Vitiligo is een bewerking van de tekst op: http://www.huidinfo.nl/vitiligo.html

 

encyc009912jpgw300h104.jpg

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kunnen littekens, brandwonden en pigmentstoornissen  probleemloos worden weggewerkt, en zelfs wratten die resistent zijn tegen meer gangbare therapieŽn kunnen door middel van dermatografie behandeld en verwijderd worden.
 
Een gloednieuwe techniek met zeer spectaculaire resultaten is het tatoeŽren van zwaar beschadigde ogen.  Deze techniek werd ontwikkeld door Eddy van der Velden, een Nederlands beeldend kunstenaar met Belgische wortels, die opgeleid werd in Japanse tatoeagetechnieken.
Gedeeltelijk of volledig blind worden is voor de meeste mensen een regelrechte ramp.  Slachtoffers moeten niet alleen leren leven met het feit dat ze blind zijn, maar het blinde oog, dat bijvoorbeeld door een ziekte of door glasscherven zwaar beschadigd werd, kan ook zijn kleur en glans verliezen.  De pigmenten in de iris en de pupil verdwijnen en na verloop van tijd is er alleen nog maar een witte oogbol te zien.  De slachtoffers krijgen dus ook nog eens te maken met hevige schrikreacties van hun omgeving en worden - bewust of onbewust - aangestaard door zowat iedereen die ze ontmoeten.
 
De medische wereld kon hen tot voor kort niet veel meer bieden dan lapmiddeltjes: gekleurde lenzen, glazen ogen, ooglapjes en dergelijke. Maar dermatografen Eddy van der Velden en dokter Brigitte Drost zijn in staat om het oog heel natuurlijk in te kleuren door het te tatoeŽren.

In 1984 begon Van der Velden in zijn eigen kliniek in het Nederlandse Arnhem met het aanpassen van Japanse tatoeagetechnieken om ze te kunnen gebruiken in verschillende medische disciplines.  Veertien jaar later is hij een wereldautoriteit op het vlak van dermatografie.
Het inkleuren van de ogen gebeurt niet alleen om cosmetische redenen, zoals velen denken, maar is ook belangrijk voor mensen die lijden aan lichtschuwheid (fotofobie).  Door hun overgevoeligheid voor licht krijgen ze soms bijkomende last van hoofdpijn.  Na de behandelingen zijn deze klachten verdwenen.
Meer weten over deze behandeling?
Lees het uitgebreide artikel op:
 

 

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, PoŽzie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398v_jpg_w180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20small_jpg_w180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven. Let op: je zit al op deel 3 !

7_jpg_w180h270.jpg