Make your own free website on Tripod.com

Onderhuids kralen plaatsen

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 3
Tattoos en Tattooartists
Nieuws en Wetgeving over Piercings en Tattoos
Christen (willen) zijn en Tatoeages dan? Een gesprek met Michael Bettinger
Vooroordelen over mensen met Tattoos
De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Vervolg op: De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Mijn Cover up: de Haagsche Ooievaar
Familiepagina lichaamsversiering
Friends: Gera Wieneke Plien Amber Thommy Angelique Frans Drackuul Liza Danny Dennis V. en Roderick
Friends: Special: Edith en Kolleke
Friends special : Vivian
Friends:Michiel v Vliet, Davy, ChickdeLuxe-Thea, Tjitske Berry Arie Beuker, Afra & Paulus
Friends Special: Walter ( Wally ) de Jong
Gogo Tattoo show
Tattoo Conventions
Tattoo Sunday Conventie op 23 september 2007 in Nijmegen
Tatoeages van bekende mensen
Medische tatoeage
Tatoeage verwijderaar ?
Onderhuids kralen plaatsen
Scarification
Cicatrisation
Branding
Scalpelling en Stretching
Skin Removal
Lingua bifida of Tongsplijting
Verminking
Mooi zijn en mooi blijven
Contact

   Michael Jackson / Beat it

 

Korte Inleiding:

Beading wordt ook wel genoemd: Implantation of beads, Pearling ( geen kralen maar parels ), Yakuza Beads, Speed Bumps of Body implants.
 
 

Pearling:
Pearling is het implanteren van echte parels dus geen metalen of plastic kralen, hoewel veel mensen alles op ťťn hoop gooien, onder de verzamelnaam "pearling". 
Pearling geschiedt in de genitalieŽn.

Yakuza Beads:

Yakuza refereert naar een rituele vorm van beading. Het heeft een japanse oorsprong. Er worden kralen geplaatst, onder de voorhuid van de penis . Voor elk jaar, dat men in de gevangenis heeft gezeten een kraal.

 

Hierboven besprak ik kort de implantatie van kralen of parels in de genitalieŽn.
"Beading " wordt echter veel meer toegepast op het gehele lichaam.

slide0002image004.jpg

Veel niet genitale foto's / afbeeldingen zijn te vinden op:
 
 

De werkwijze in het kort:

"Surface- bodyimplants" , dus niet in de genitalieŽn :
 
Een artikel van Karen Coyle:
 
"3D Body Implants"
'Body Art' for Extreme Individuals

Net als Tatoeages, Piercings, Brandings en Scarifications, zijn "Body Implants"  een vorm van lichaamsversiering of lichaamskunst.

Body Implants worden verkregen, door het plaatsen van voorwerpen onder de huid, waardoor een driedimensionale versiering ontstaat. Het is een vrij simpele procedure eigenlijk.  Er wordt een incisie gemaakt naast het gebied, waar  het voorwerp geplaatst wordt. Dan wordt een onderhuids "kanaaltje" gemaakt  waar het voorwerp doorheen wordt geduwd. Dan de incisie met een hechting sluiten en klaar is Kees.


mythos4ro.jpg

Steve Haworth:
 
Steve Haworth is een pionier en expert op het gebied van 3-D lichaamsversiering. Desgevraagd tijdens een interview voor het blad "Bmezine" , wat mensen nu eigenlijk motiveert om voorwerpen onder hun huid te laten plaatsen, antwoord Steve, dat het puur om iets extreem individualistisch gaat. Hij vervolgt: als je tien jaar geleden een piercing of tatoeage had, dan behoorde je tot een heel klein groepje met die versieringen. Vandaag de dag, hoewel piercings en tatoeages nog steeds een prachtige vorm van zelfexpressie zijn, bevind je, je in een grote groep. Dit zal hopenlijk ook met bodyimplants gebeuren.
 

Steve Haworth

stevehaworth.jpg

Bodyimplants winnen steeds meer terrein, maar is nog geen massale lichaamsversiering.
Het meest gebruite materiaal is Titanium, zachte sterke Siliconen en Teflon.
Er wordt ook wel gebruik gemaakt van roestvrij staal of chirurgisch staal, maar bij sommige mensen ontstaat een allergische reactie op het staal en dat zorgt ervoor, dat het voorwerp door het lichaam afgestoten wordt. De procedure bij het zetten van bodyimplants is vrij veilig, maar zoals bij elke vorm van lichaamsversiering zijn er bepaalde risico's.
 
Steve vervolgt: We kunnen onze instrumenten optimaal steriliseren, onze werkruimte 100% ontsmetten en super hygiŽnisch werken, maar dat is voor ons wel het maximaal haalbare ten einde complicaties te voorkomen.
 
 

Als het juiste materiaal gebruikt wordt en de implants door een professional ingebracht  zijn, is de kans dat het lichaam de implants afstoot eigenlijk nihil.
Als afstoting, om welke reden dan toch gebeurt, zal het lichaam het voorwerp door de huid naar buiten werken.

Een ander serieus risico, bij implantatie is, dat er zenuwen geraakt kunnen worden, tijdens de incisie, of bij het inbrengen van de implantaat.
Er zijn een hoop gebieden op het hoofd, vooral bij de slapen en het kaakgebied, waar het implanteren gewoon onmogelijk is, omdat daar heel veel zenuwkanalen lopen, die de spierfuncties regelen.
Steve zei tegen de Bmezine-interviewer, het meeste vrees ik het implanteren op de rug van de hand, omdat het mogelijk is, dat na implantatie aldaar, op een aantal plekken de gevoelsfunctie van de huid kan uitvallen.
 
 

Als het implanteren eenmaal klaar is, zal het geimplanteerde object soms een heel klein beetje van zijn originele plek verschuiven en dat is heel normaal. Echter wanneer de "implantaatdrager" roekeloos met deze versiering omgaat of er slecht voor zorgt, dan kan het gebeuren dat de implantaat totaal van plaats veranderd en dus niet meer op de voor de implantatie gewenste plek zit. Vooral bij niet-ronde implantaten, stel een hoefijzertje, kan het helemaal op z'n kop gaan zitten.
 
Hoe lang het implanteren duurt, hangt af van het type implantaat en de persoon, die een implantaat wil hebben zelf. Bij ieder persoon is de huidvezelstructuur anders.
Bij sommige mensen ben je in 10 minuten klaar, bij anderen ben je gemakkelijk een half uur bezig. Bovendien speelt de afmeting van het implantaat een grote rol.
 

De implantaten zijn eigenlijk bedoeld, om ze levenslang te dragen, maar ze kunnen best verwijderd worden. In wezen is het verwijderen van een implantaat makkelijker, dan het inbrengen ervan. Wanneer iemand niet tevreden is over het implantaat, als alles genezen is, of de implantaten zijn heel erg verschoven, dan kunnen ze met gemak worden verwijderd of opnieiuw geplaatst.
 

Steve heeft het implanteren en verwijderen van kralen bij zijn verloofde uitgeprobeerd. Hij heeft tot 3 maal toe achter elkaar kralen in en uit haar pols gehaald .
De eerste keer implanteerde hij 5 kralen en haalde ze er ook weer uit. Toen implanteerde hij opnieuw 5 kralen, maar grotere. Daarna verwijderde hij de kralen opnieuw en implanteerde hij een ring met kralen in plaats van losse kralen.
Iedere keer weer, ervoer hij, dat het makkelijker was om de kralen te verwijderen, dan ze te implanteren.
Er zijn zelfs mensen, die grote extreme objecten laten implanteren, niet om het mooie, maar puur om in een groep mensen op te willen vallen, aldus Steve.

Brodie Hutton, 17 jaar, vertelde: "Op zich, vind ik bodyimplants best cool, maar het hangt er van af, waar ze zitten. Ik vind de kralen in de borst en de armen het mooist staan.Ik denk ook dat jongens het beter staat, dan meisjes. "
 

Hoewel Michael Johnston, 18 jaar, niet bepaald een fan is van beading zegt hij: " Het gaat volgens mij meer de kant van lichaamsverminking op, dan lichaamsversiering. Als mensen echt zonodig anders willen doen dan standaard, dan moeten ze dat zeker doen. Het is in ieder geval beter, dan jezelf een bord te moeten omhangen waarop staat: " Kijk goed naar me, want ik wil opvallen.""
 

Dus net als voor alles geldt, geldt ook voor beading: Of je nu je lichaam beschildert of een schilderij aan de muur hangt, ofdat je kralen om je nek hangt, of ze laat implanteren: Het heeft alles te maken met smaak / persoonlijke voorkeur.
De ťťn vind het mooi, de ander niet, de ťťn doet het wel, de ander niet.                 
 
 

 

De Yakuza
 
De Yakuza is een Japanse traditionele criminele organisatie die vaak wordt vergeleken met de westerse maffia, maar die meer paramilitair is opgezet en ook meer een geaccepteerd onderdeel van de maatschappij lijkt te zijn.

Veel van de activiteiten van de Yakuza is te begrijpen vanuit hun historische feodale oorsprong ( hiŽrarchische maatschappijstructuur ). Ze zijn geen geheime organisatie zoals de maffia. Veel Yakuza-organisaties hebben openlijk kantoren met een uithangbord waarop de groepsnaam of hun embleem staat. Leden dragen vaak zonnebrillen en kleurrijke kostuums zodat hun 'werk' voor 'burgers' (katagi) onmiddellijk herkenbaar is; zelfs de manier waarop veel Yakuza lopen verschilt opvallend van die van gewone burgers, met een arrogante, brede pas. Soms zijn ze ook meer conservatief gekleed dan de gemidelde burger, maar indien nodig kunnen ze onmiddellijk een glimp van hun tatoŽringen laten zien om te tonen wat ze zijn. Leden zijn vaak zwaar getatoŽerd, maar laten hun tatoeages zelden zien, ze houden hun tatoeages verborgen met lange mouwen en hoge kragen.

HiŽrarchische relaties worden strikt in acht genomen en leden die niet aan de verwachtingen voldoen, gaan soms over tot rituele Automutilatie (zelf besnijding/ verminking): yubitsume, het afsnijden van delen van de eigen vingers om de 'oyabun', baas of bendeleider te verzoenen. Dit ritueel stamt uit de tijd dat er in Japan nog met zwaarden werd gevochten, omdat er na elke keer yubitsume een groter deel van de vinger(s) weg werd gehaald, werd de grip op het zwaard steeds minder, dit maakte de gestrafte meer afhankelijk van de groep.

 

Yakuza Beads:

Yakuza refereert naar een rituele vorm van beading. Het heeft een japanse oorsprong. Er worden kralen geplaatst, onder de voorhuid van de penis . Voor elk jaar, dat men in de gevangenis heeft gezeten een kraal.

Tot nu toe heb ik het eigenlijk alleen gehad over de plaatsing van kralen of parels onder de huid van het lichaam in het algemeen.
 
De Yakuza Beads, zoals beschreven, werden onder de voorhuid van de penis geplaatst.
Er zijn echter nog meer vormen van beading of pearling in de genitalieen.
 
Deze beadingvorm ligt aan de basis, van beading in delen van de penis en de vagina.

 
 
Allerlei "weetjes"

 

Pearling verwijst naar een vorm van lichaamsversiering, waarbij kleine kraaltjes geschoven worden onder de huid van de penis, of de voorhuid van de eikel. Deze vorm van versiering heeft eigenlijk een permanent karakter.

Hoewel, pearling een mooi gezicht kan zijn, heeft het nog een ander doel namelijk de verhoging van het sexuele genot van de partner.

De kraaltjes wrijven namelijk over de binnenkant van de vagina of eventueel de anus.

Het plaatsen van kraaltjes is inmiddels al een wijdverbreide vorm van lichaamsversiering. Het wordt in vele culturen toegepast en het komt steeds meer voor in de westerse wereld. Tegenwoordig wordt pearling ookwel aangeduid met zijn technische term: "genital beading".

Het wordt uitgevoerd, door professionele piercers en soms ook wel door chirurgisch gekwalificeerde mensen als doctors. Dat chirurgen het ook wel doen, is minder bekend. Dat komt, omdat zij toch vaak wat angstig zijn voor de eventuele medisch-juridische gevolgen, omdat het eigenlijk niet tot hun werkgebied behoort.

De 2 meestgebruikte manieren om een genitale kralenversiering te realiseren zal ik toelichten.
 
De eerste manier lijkt heel veel op het zetten van een Frenumpiercing en de tweede manier lijkt op het zetten van een surfacepiercing.
Deze manieren vereisen wel de nodige medische, of beter gezegd anatomische kennis. Ook moet de piercer beschikken over speciale instrumenten. Beide manieren zijn zeer veilig, met de eventuele zelfde complicaties en genezingswijze als die bij de subdermal piercing, ongeacht de plaats waar deze in het lichaam wordt gezet.
Er is echter een "maar", want in tegenstelling tot het zetten van algemene genitale piercings, waarbij nauwelijks een druppel bloed vloeit, is de plaatsing van kralen in de penis, toch wel een bloederige zaak.
De penis is voortdurend gevuld met bloed.
Wanneer de kralen net geplaatst zijn en de penis komt in erectie, dan wordt de penis volgepompt met bloed.
Dit zorgt ervoor, dat over het algemeen de genezing wat langer duurt.
 
Migratie is ook een veel voorkomende situatie.
Het "aan de wandel gaan " van kralen kan gebeuren tijdens het genezen, maar ook daarna nog.
Als je een beetje je "gemak" houdt, dus even tijdens de genezing kalm aan doet met sexuele activiteiten dan valt het met migratie reuze mee.
Beter is om die activiteiten voor later te bewaren.
En een opmerking, die me zo te binnen schiet is, dat je een veel intenser verlangen naar een orgasme krijgt en bovendien zal dat orgasme veel en veel heftiger zijn.
Dus "onthouding" is niet verplicht, maar de beloning is Goddelijk.
 
Het komt ook wel voor, zij het zeldzaam, dat het lichaam de kraal afstoot.
Je zou kunnen overwegen om voor een ander materiaal te kiezen, maar ook dat is een tipje mijnerzijds.

Sieraden:
 
Sieraden die je geimplanteerd wilt hebben, want dat is het toch eigenlijk, moeten niet gaan infecteren.
Het meest worden materialen gebruikt als:
Teflon, Siliconen, Chirurgisch staal of Titanium.
Vanwege de grote aanwezigheid van genoemde moderne materialen, zijn de parels als implantaat bijna verdwenen, echter de naam "Pearling" wordt nog steeds veelvuldig gebruikt, ook al worden andere materialen gebruikt en je dan eigenlijk van "Beading" moet spreken.
 
Ook is de kraal of de parel al lang niet meer de enige vorm, die bij beading / pearling gebruikt wordt.
Ook ribvormige of boogvormige implantaten worden gebruikt. Zelfs sterren.

Historie en cultuur:
 
Nog even een stukje geschiedemis en cultuur, alvorens echt over te stappen naar het onderwerp genitale beading.
 
Onder het artikel van Steve Haworth , heb ik al iets verteld over de Yakuza. Hieronder kom ik er toch nog even op terug:
 
 
Het bekendste historische gebruik van het implanteren van parels ligt bij een groep japanners genaamd: "Yakuza". Het is een semi-criminele subcultuur, wier leden een aantal nogal heftige lichaamsversieringen draagt. Hieronder reken ik "full body Irezumi tattooing"en "Yubitsume", de amputatie/ inkorting  van gedeelten van je eigen vinger ( meestal pink) als een soort boetedoening ter ere van je superieuren.
Bij de Yakuza gebeurt de pearling eigenlijk in de gevangenis, waarbij elke parel voorstelt / symboliseert, dat men weer een jaar in de bajes heeft gezeten.
Persoonlijk grapje: In plaats van streepjes op de muur krijten. Een soort telraam eigenlijk.
 

Pearling is / was ook gebruikelijk in het leger en gevangeniswezen in de voormalige Sovjet Unie en oost-Europa. Pearling komt niet alleen voor bij Yakuza, maar ook andere georganiseerde misdaadsyndicaten. De versiering wordt meestal door kameraden of huisgenoten gedaan, waarbij allerlei huishoudelijke voorwerpen worden gebruikt als gereedschap. Verdoving is natuurlijk voor "softies", dus geen verdoving. Gewone handzeep wordt als "ontsmettingsmiddel" gebruikt. Het opvallende is wel, dat geen siliconen of titanium of wat dan ook gebruikt wordt als materiaal voor de implantaten. Men neemt gewoon ronde op maat gemaakte stukjes plastic, waar die ook vandaan mogen komen. Meestal worden er 3 of 4 ronde balletjes van 6-8 mm. doorsnede geplaatst en een aantal cylindervormige voorwerpen van 1 cm lang en 3-4 mm in doorsnede. Een opening in de huid wordt gemaakt met een scherp metalen voorwerp. Er wordt niet echt gesneden, maar een haal over de huid gehaald. Heel grof dus. Men gebruikt ook zelfs wel een aan een muur aangescherpte steel van een lepel, als er niets anders voorhanden is. Daarna worden de plastic balletjes en cylindervormige ( meer rolletjes) ingebracht. Hechten? zwaluwstaartjes? Welnee, een stuk isolatieband, of plakband voldoet ook. 

Bovengenoemde versieringen worden "shary" ("шары" - de ronde implantaten) en "shpaly" ("шпалы" - de cylindervormige implantaten) genoemd. Pearling komt ook voor bij leden van de "Mara Salvatrucha 13 bende" ( MS-13) in Guatamala, El Salvador en Honduras. De werkwijze hier is, dat men een knikker van circa 10-15 mm inbrengt onder de voorhuid. ( waarschijnlijk van de penis en niet de voorhuid van de eikel. Dat denk ik tenminste). De plaatsing of het inbrengen van die knikker, ookwel "el cinco" genaamd, geschiedt voornamelijk in gevangenissen door celgenoten of medegevangenen. Uiteraard zonder enige vorm van hygiene.
Bendeleden praktizeren de beadingvorm als bewijs van trouw en loyaliteit jegens de bende. Meestal vergezeld van tatoeages met een bendeembleem. Ook gebruikt men het wederom als sexueel prikkelverhogend middel.

Ook na te lezen op:

Hieronder dan genitale beading, for fun en niet vanuit een misdadig ritueel :

 

Genitale beading is een lichaamsversiering, waarbij kralen onder de huid van de penis worden geimplanteerd. Dit wordt primair gedaan voor lichamelijke / sexuele stimulatie. Dit geldt zowel voor de drager, als voor de partner, maar natuurlijk ook als lichaamsversiering. Genitale beading wordt in het algemeen door mannen gedaan. Onlangs is aangetoond, dat een handjevol dames ook veel sexueel genot beleeft aan het plaatsen van kralen in bijvoorbeeld hun schaamlippen.

Het is wel belangrijk te weten, dat niet alle partners genot beleven aan het voelen van genitale beading in hun vagina. Als je partner al niet erg happy is met geribbelde of van "reliŽf " voorziene vibrators of condooms, zou je, je de vraag kunnen stellen of je het wel zou doen. Ook de legaliteit rondom de hele werkwijze bij het plaatsen van genitale kralen, verschilt per land, maar in het algemeen bestaan er wetsartikelen om beading kleinschalig toe te passen en het in het verlengde te zien van genitale piercing.

genitalbeading1.jpg

Waar worden de kralen geplaatst ?

Bij mannen geneest de huid van de penis en de voorhuid gemakkelijk na het plaatsen van kralen. Natuurlijk kunnen er geen kralen geplaatst worden in de eikel zelf, dit is anatomisch gezien natuurlijk onmogelijk.

450pxfgb.jpg

Welk materiaal heeft je voorkeur ?

Normaal gesproken gebruikt men kralen met een doorsnede van 6-7 mm. De meest geschikte materialen zijn: roestvrij staal, titanium, siliconen, niobium ( ook een soort roestvrij staal, maar met een blauwe gloed), of PTFE ( een chemische afkorting voor polytetrafluoroethyleen; een soort plastic dus). Natuurlijk zijn de kralen er ook in andere maten en vormen. Het is erg belangrijk, dat het materiaal "biocompatible" is, hetgeen inhoudt, dat de natuurlijke of synthetische substantie, voldoet aan de eis, dat de kwaliteit van het materiaal uitmuntend is. Dit betekent in praktijk, dat het materiaal  gifvrij moet zijn en dat het geen infecties of ontstekingen (zelfs geen steriele) mag veroorzaken in het lichaam.

genitalbeading2.jpg

fgb2.jpg

Procedure

Voor genitale beading zijn eigenlijk 2 goede methoden.

De 1e is de Piercing Techniek

De kralen worden geplaatst met een techniek, die ook bij het piercen wordt gebruikt. Vooral het piercen van het Frenum, lijkt er het meeste op. ( Frenum is dat spiertje aan de onderkant van eikel, waarmee de voorhuid vast zit aan de penis, daar waar de penishuid begint) Het verschil met een Frenumpiercing is, dat het sieraad compleet in de wond verdwijnt, terwijl bij de Frenumpiercing, de uiteinden van het sieraad uit blijven steken.

Wanneer de ingang en uitgang van het piercingkanaal, zijn geheeld, is de kraal op deze manier dus in de huid opgesloten. De incisie wordt gemaakt met een scalpel of een grote piercingnaald ( grote diameter). Direkt daar achteraan volgt de "taper", oftewel een taps / kegelvormig instrumentje, om de ingang te vergroten/ op te rekken of te "strechen" ten einde de kraal er doorheen te kunnen duwen met een volgend staafje. Wanneer de kraal op zijn plek is geduwd, wordt het staafje er weer snel uitgetrokken. De incisies worden normaalgesproken gesloten met een hechting of een zaluwstaartpleister. Ook genitale ribvormige implantaten, worden op deze manier ingebracht.

Voordelen van deze methode:

Simpel, practisch net zo pijnloos als een genitale piercing. Is uit te voeren door normale piercers en thuispraktijken.

Nadelen:

2 incisies per kraal nodig ( ingang en uitgang van de naald) en een beperking m.b.t. maximale kraalgrootte.

genitalbeading5.jpg

1. Het maken van de incisie. In dit geval wordt een scalpel gebruikt, maar een dikke piercingnaald was ook een optie geweest.

2. Inbrengen van de "hoofd"taper.

3. De kraal goed vastklemmen tussen de taper en het duwstaafje.

4. Het plaatsen van de kraal.

5. De kraal zit op zijn plaats. De paarse verkleuring op de huid, boven de kraal is alleen maar de inkt van een chirurgische merkstift. Te zien is, dat de kraal in de juiste positie is gebracht. 

6. De incisies worden gesloten met chirurgische tape.

 

De "normale" implanteermethode:

Genitale kralen, kunnen ook geplaatst worden op dezelfde manier als elk ander 3D implantaat, of dat nu een borstimplantaat is of anderszins, dat maakt voor de methode niet uit. Eťn enkele incisie wordt gemaakt, vlak voor de plek, waar de kraal moet komen te zitten. Er wordt bij de opening van de huid een "Spatula" ingebracht. Een spatula of dermal elevator is een van chirurgisch staal gemaakt " lepeltje ", dat in de opening wordt geschoven en zo de huid iets kan optillen. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van een "medisch schaartje / tangetje, dat dicht in de huidopening wordt geschoven en eenmaal in de huidopening licht geopend wordt, ten einde een tunneltje of  beursje te maken. De kralen worden in dit tunneltje geschoven, waarna de huidopening gedicht wordt met een hechting of wordt verbonden. Tape of een ander materiaal dat druk kan uitoefenen, wordt meestal aangebracht voor en achter de kraal, om migratie in het "tunneltje" onder de huid te voorkomen.

 In ieder geval bij vrouwelijke genitale beading is dit dť methode.

Voordelen van deze methode:

De methode is vrijwel geschikt voor het plaatsen van alle implantaten. Slechts 1 incisie is maar nodig, zelfs wanneer een hele rits kralen ingebracht moet worden. Er is dan ook maar 1 littekentje, die eventueel "verstopt" kan worden aan de basis van de penis.

Nadelen:

Deze methode vereist meer medische kennis als aanvulling op de reeds aanwezige piercingtechniek. Doordat er soms een vrij lang tunneltje gemaakt moet worden ( gerekend vanaf de basis van de penis ) kan deze methode wat pijnlijker zijn dan de piercingmethode.

genitalbeading6.jpg

1 Het incisiepunt bovenaan en de afgesproken locaties voor een 3 kraalsladder is met een chirurgische stift gemarkeerd.

2 Het maken van de incisie zelf. Dit is de enige incisie die maar gemaakt hoeft te worden voor alle 3 de kralen.

3 Het gebruik van de Spatula ( de Dermal Elevator/ separator ) om een onderhuids tunneltje te maken om de kralen in te schuiven.

4 De tunnel is nu gereed om de kralen in te brengen.

5 Het inbrengen van het eerste implantaat. Sommige beadingartists doen dit met de hand, anderen gebruiken hier soms een stukje chirurgisch gereedschap voor.

6 De incisie wordt gesloten met een hechting en de ingreep is klaar. Hierna kan er aan het begin en einde van de kralenladder, tape gebruikt worden, om "het aan de wandel  gaan " van kralen , in de eerste dagen tot een minimum te helpen beperken ( migratie)

Genezing en nazorg:
 
Eenmaal goed op hun plaats, zullen de kralen daar permanent blijven zitten. Migratie treedt, als het al gebeurt, meestal op in het beginstadium, dus tijdens de genezing. Toch kunnen ze weer verwijderd worden, maar dat moet chirurgisch gebeuren.
Er van uitgaande, dat de kralen van hoge kwaliteit zijn t.a.v. de materiaalkeuze en geplaatst zijn op de juiste wijze met de nodige anatomische kennis en hygiene, zal de genezing voorspoeding, dus complicatievrij en probleemloos verlopen.
 
Wat betreft de nazorg, zal er niets buiten gewoon wassen / douchen nodig zijn. Mochten er hechtingen gemaakt zijn, dan kunnen die er, na ongeveer 10 dagen, uitgehaald worden. Dit kun je zelf thuis doen, door ze met een puntig schaartje door te knippen en ze er met een gewoon pincet uit te trekken.
De huid geneest van binnen uit, dus als de huid aan de oppervlakte geheeld is, dan zijn de huidlagen daaronder zeker al genezen.
 
In het zeldzame geval, dat er toch een infectie ontstaat, dan zal een huisarts doorgaans een antibioticum voorschrijven.
Vanwege het feit, dat het plaatsen van een drain ter afvoering van de infectievloeistof bijna onmogelijk is voor deze lichaamsversieringen, zal zonodig de versiering ( de kraal of kralen) verwijderd dienen te worden. 

In nog zeldzamere gevallen, normaal gesproken als gevolg van amateuristische praktijken, maar niet altijd, kan het lichaam de implantaten afstoten.
Het weefsel rond het implantaat begint te ontsteken en de eerste blaarvorming begint.
Daarna ontstaan onderhuidse bloedingen en blauwe plekken op / in de huid.
Dan zwelt de huid enigszins op tot de huid knapt en het implantaat er als een doorn of splinter uitvalt.
 
Wanneer de kraal onder de huid teveel bewegingsruimte heeft kan het zich verplaatsen, waardoor hij terecht kan komen op een plek die je bij voorbaat niet gekozen had. Op zich gebeurt dit nogal eens. Zeker wanneer er te weinig tijd uitgetrokken wordt voor de genezing treedt nogal eens migratie op.
Verstandig is dan ook om voor en achter de kralen tijdens de genezing tape te gebruiken , om ze op hun plaats te houden. Maar zelfs na genezing is migratie nog mogelijk. Hoewel het een zeldzaamheid is kan het toch gebeuren, dus bereidt je er op voor, dat zeker bij meerdere kralen / laddertjes of andere vormen, het geheel er nooit perfect uit zal blijven zien.
 

Alternatieve namen:
 
Zoals bovenaan deze pagina al genoemd, spreekt men niet altijd van "beading", maar ookwel van "pearling"
 
"Pearling" was het type genitale beading met echte parels, in plaats van metalen of plastic kralen. Toch zijn er mensen, die onafhankelijk van het gebruikte materiaal van "pearling"spreken.
 
Dan hadden we de "Yakuza Beads"
Deze parels worden door een soort japanse maffia bij wijze van ritueel  onder de huid van de penis geschoven. Voor elk jaar in de gevangenis gezeten te hebben 1 parel.
 
Dan is er nog de naam "Speed Bumps ", maar het komt allemaal op hetzelfde neer.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Pearling_%28body_modification%29

 

Via onderstaande links kun je nog meer lezen over beading: 

Beading Tool

Deep Genital Implant

Genital Ribs

Implant Procedure

Scrotal Implant

Category:Implants

Yakuza

Implant FAQ

 

Uit bovenstaand lijstje links, pak ik eens de link: "Scrotal implants" .
 
Je komt terecht op:
 
 
Korte omschrijving:
 
Implantaten in het scrotum ( balzak) . Dit kunnen zijn: kralen of  andere objecten.
Dit gebeurt vaak om, meestal al bij de geboorte, missende testikels te vervangen.
Ook worden implantaten toegepast, om door een groter testikel / balformaat  het scrotum groter te laten lijken.
 

Een klein aantal doctoren gebruiken een soort cups. Zeg cups van een B.H., natuurlijk kleiner, die als een soort hoesjes om de bestaande testikels worden aangebracht.

De meeste doctoren geven de voorkeur aan het inbrengen van een tweede stel , grotere testikels, die onder de ware testikels komen te hangen. Deze methode is veiliger.

scrotalimplant.jpg

Linken naar mogelijk optredende complicaties:
 
(engelstalig overigens, maar het leest makkelijk.)
 

Implant Rejection

Implant Subdermal Shifting

Unhappy Sex Partner

Super Glue

Tissue Resorption

Verder kun je nog effe neuzen bij:
 
Google: BME/Extreme Gallery
 
 

Onplezierige sex:

Sommige mensen houden tijdens de sex gewoon niet van het gevoel van genitale beads of piercings.

Anderen weer vinden het ontzettend prettig.

Mocht je partner de piercings niet op prijs stellen, omdat het niet lekker aanvoelt of zelfs pijn doet, is er geen enkele reden te verzinnen waarom je ze niet even uit zou doen. Mocht je dan zo ontzettend aan je piercings "vast geroest zitten" en dit boven de liefde voor je partner uitstijgt, dan kun je maar beter van partner veranderen, dan van  sieraden.

Als je kralen laat plaatsen in je geslachtsdelen, bedenk dan wel, dat dit in de toekomst je sexleven dramatisch kan beperken en bijvoorbeeld orale sex door je partner niet op prijs gesteld kan worden.

unhappysexpartner1.jpg

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, PoŽzie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398v_jpg_w180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20small_jpg_w180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven. Let op: je zit al op deel 3 !

7_jpg_w180h270.jpg