Make your own free website on Tripod.com

Lingua bifida of Tongsplijting

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 3
Tattoos en Tattooartists
Nieuws en Wetgeving over Piercings en Tattoos
Christen (willen) zijn en Tatoeages dan? Een gesprek met Michael Bettinger
Vooroordelen over mensen met Tattoos
De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Vervolg op: De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Mijn Cover up: de Haagsche Ooievaar
Familiepagina lichaamsversiering
Friends: Gera Wieneke Plien Amber Thommy Angelique Frans Drackuul Liza Danny Dennis V. en Roderick
Friends: Special: Edith en Kolleke
Friends special : Vivian
Friends:Michiel v Vliet, Davy, ChickdeLuxe-Thea, Tjitske Berry Arie Beuker, Afra & Paulus
Friends Special: Walter ( Wally ) de Jong
Gogo Tattoo show
Tattoo Conventions
Tattoo Sunday Conventie op 23 september 2007 in Nijmegen
Tatoeages van bekende mensen
Medische tatoeage
Tatoeage verwijderaar ?
Onderhuids kralen plaatsen
Scarification
Cicatrisation
Branding
Scalpelling en Stretching
Skin Removal
Lingua bifida of Tongsplijting
Verminking
Mooi zijn en mooi blijven
Contact

Pagina nog onder constructie

extreem1.jpg

Gespleten tong, piercingen...

Waarom ?

Vraag je niet af waarom, is denk ik het beste antwoord.Ik heb veel geleerd van Dick Talma uit Renkum.

dick.jpg

Hij heeft mij een totaal andere kijk op deze bijzondere "versiering" gegeven. Waarom, het "waarom", willen weten. Ik heb daar over nagedacht en me opengesteld voor zijn statement. De betrokkene, in dit geval iemand, die zijn tong laat splijten heeft daar waarschijnlijk behoefte aan gehad. Het enige waar ik over nadenk, is : Vind de betrokkene het mooi? Heeft hij danwel zij, er goed over nagedacht? Als dit twee keer een ja oplevert, zou ik persoonlijk zeggen : "Doen, dan!"

Persoonlijk heb ik vanuit mijn christelijke achtergrond en filosofie de neiging om te denken: ....Dat je respect voor je lichaam hebt en het dus niet verminkt.....Dit is puur subjectief en ik ben in voor allerlei discussies.En ding staat voor mij vast: Is er goed over nagedacht, dan is het toch ok?! Dat ik het zelf niet zou doen, is slechts de keuze van 1 van de 6-7 miljard mensen op deze aardbol.

De tong als orgaan:

De tong is een rijk doorbloede spier, die vanuit de keel de mond in komt. De grote takken van de arteria lingualis (tongslagader) zijn duidelijk zichtbaar onder de tong. Met behulp van acht verschillende spieren wordt de tong heen en weer bewogen. Door deze spieren kan de tong dik, dun, lang of kort worden gemaakt. Op het oppervlak en aan de tongranden zitten de smaakpapillen.
Omdat de tong zo rijk doorbloed is, en er zoveel zenuwen aanwezig zijn, is dit een erg risicovolle ingreep.

Hoe wordt de tong gespleten:

Bij tongsplijting wordt gebruik gemaakt van hetzelfde ontstane gat van een tongpiercing. Met behulp van een tandheelkundige floss-draad wordt de tong vervolgens door midden gesneden/ gezaagd. Deze ingreep is voor het leven! Gevoelszenuwen van de tongpunt worden doorgesneden en het uitspreken van T-klanken is moeilijk en misschien zelfs onmogelijk. Volgens de ‘moderne’ tandartsen en medici die zo’n tongsplijting willen uitvoeren,  zijn er geen andere ernstige nadelen.

Oosterse opvatting:

Kritiek:

Volgens oosterse normen zou het menselijk lichaam nooit gepierct mogen worden. Overal lopen energiebanen, en vooral op de tong zitten overal zones, welke in relatie staan met organen in ons lichaam. Piercen of splijten verbreekt of prikkelt deze zones continu, wat nadelige gevolgen kan hebben voor ons welbevinden.

De tong is voor de acupuncturist een van de vele plekken waar hij zijn diagnose doet. De tong wordt onderverdeeld in verschillende zones. Elke zone heeft een relatie met een orgaan en met een deel van het lichaam. Een piercing op het midden van de tong kan klachten geven van de maag en milt/pancreas. Vaak zien we bij irritatie van de maag of bij een maagzweer juist op deze plek een zweer of een diepe verticale groeve ontstaan. Deze groeve of zweer is voor de acupuncturist een aanwijzing dat er iets met de maagenergie aan de hand is.
Midden op de tong zien we vaak een dik, wit beslag. Dit kan duiden op stoornissen in de milt en pancreas. Een gestoorde bloedsuikerhuishouding of slijm kan daar de oorzaak van zijn.

Het plaatsen van een metaal of een naald in deze zones kunnen een permanente prikkeling geven op dit punt, hetgeen in maagpijn, opgeblazen gevoel, misselijkheid, overgeven, klachten van bloedsuiker spiegel –te hoog of te laag- kunnen resulteren.

Het spijten van de tong kan vergaande gevolgen hebben, want daarbij wordt gesneden in het gebied van het hart. Klachten van het hart kunnen geleidelijk aan optreden. Bij onderzoek zal men meestal geen afwijkingen vinden aan het orgaan. Het is pas als de acupuncturist gaat kijken naar de verschillende reflexgebieden, die in relatie staan met het hart, zal hij de splijting van de tong zien en begrijpen dat de schade onherstelbaar is.

Bovenstaande kritiek komt uit de hoek van wat men noemt "alternatieve"geneeskundigen.

Voor wetenschappers ontbreken de harde, (westerse) bewijzen. Echter, dat iets volgens de wetenschap onbewezen is, wil niet zeggen dat het niet waar is. In tegendeel, onze geneesheren kunnen waarschijnlijk nog heel veel leren van wijzere collega's uit het oosten, welke deze wijsheden al honderden jaren met succes toepassen en doorgeven.

http://members.home.nl/piercings/soorten/extreem/index.html

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, Pozie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398v_jpg_w180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20small_jpg_w180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven. Let op: je zit al op deel 3 !

7_jpg_w180h270.jpg