Familiepagina lichaamsversiering

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 3
Tattoos en Tattooartists
Nieuws en Wetgeving over Piercings en Tattoos
Christen (willen) zijn en Tatoeages dan? Een gesprek met Michael Bettinger
Vooroordelen over mensen met Tattoos
De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Vervolg op: De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Mijn Cover up: de Haagsche Ooievaar
Familiepagina lichaamsversiering
Friends: Gera Wieneke Plien Amber Thommy Angelique Frans Drackuul Liza Danny Dennis V. en Roderick
Friends: Special: Edith en Kolleke
Friends special : Vivian
Friends:Michiel v Vliet, Davy, ChickdeLuxe-Thea, Tjitske Berry Arie Beuker, Afra & Paulus
Friends Special: Walter ( Wally ) de Jong
Gogo Tattoo show
Tattoo Conventions
Tattoo Sunday Conventie op 23 september 2007 in Nijmegen
Tatoeages van bekende mensen
Medische tatoeage
Tatoeage verwijderaar ?
Onderhuids kralen plaatsen
Scarification
Cicatrisation
Branding
Scalpelling en Stretching
Skin Removal
Lingua bifida of Tongsplijting
Verminking
Mooi zijn en mooi blijven
Contact

 bannerfritsvoorkingferry.jpg

 

20070514nieuwstemetmarionerbij.jpg

Zo, hier dan een lekker familie-onderonsje.
Met een brilletje erbij, is het beter te zien, want groter krijg ik bovenstaand schema niet op de page, helaas
 
Op mijn website http://fritsdegraaff.tripod.com vind je in mannelijke lijn, bijna al mijn familieleden.
 
Op deze pagina, worden namen en data omgetoverd tot levende mensen, die supertrots zijn op hun lichaamsversiering en met recht.
 
De familieleden op deze pagina,  passen precies bij het motto van mijn 3 websites: "Versier je lichaam, oftewel, doe gewoon wat je leuk vindt!"
 
Hieronder in ieder geval 2 mooie nichtjes van me !!! met hun beide zoontjes.
Judith en Esther waren gelijk zwanger en de jongens werden in mei 2005 geboren.

  ↓↓  Judith met haar zoontje Ilyas

17772705700700awfb.jpg

Judith , is nog op zoek naar een lekker muziekje, voor op deze pagina.
Verder komen er nog een aantal foto's mijn kant op, dus heb even geduld met deze pagina, alsjeblieft.
Hieronder vast een voorproefje: een Tattoo van Judith.
De naam van haar zoontje Ilyas.

ilyasbijjudith.jpg

Hieronder Judith's zus Esther met haar zoontje Michael

394075916yq6n.jpg

Esther heeft hele mooie piercings.
Hieronder 2 foto's:
De eerste foto: Eyebrow, Nostril en tongpiercing

piercing.jpg

Hieronder een goede foto "en face" van Esther:
De piercing boven in het oor (in de oorschelp), wordt een "Conch" genoemd.
Echter  zouden er in dit gebied 2 gaatjes gepierced zijn en er een ring als sieraad in worden gedragen, dan spreekt men wel van een "Orbital".
 
Het kleine ringetje eronder is in de Tragus geplaatst en in haar oorlel, 2 "Earlobepiercings"
Ik ben het met die naam niet helemaal eens, daar de wetgever duidelijk aangeeft dat oorbellen, weliswaar piercings mogen worden genoemd, maar omdat ze door de oorlel en niet door kraakbeen gaan, is er wettelijk geen sprake van een piercing, al heb je er 10 in je oorlel.
 
Maar goed,  what's in a name?
 
Ze staan Esther in ieder geval geweldig en daar gaat het om.
 
Mooi hoor!!

577483106xvmppiercings2007esther.jpg

Er komen nog nieuwe foto's, hebben  Judith en Esther beloofd.
Hieronder de Mamma van Judith en Esther.
Martha, ook weer zo'n heerlijke meid.
Zij heeft een draakje op haar rechterschouder.
 
Nou kon ik toch niet meer op zijn naam komen.
Judith hielp me gelukkig weer uit de droom.
Het draakje heet : Grumpff en speelde mee in de film Smurfen.

tattoomartha18112007002a.jpg

Ja en nou effe lekker nostalgisch hoor:
 
"Een smurf is een stripfiguur, bedacht door Peyo (een pseudoniem van Pierre Culliford van ).

Een smurf is klein, drie appels hoog, blauw van kleur, draagt een witte broek met uitfloepend staartje en een slappe witte puntmuts. Het meest kenmerkende is dat een smurf in zijn taalgebruik een groot aantal woorden vervangt door het woord smurf, de zogenaamde Smurfentaal.

Ze wonen met elkaar, exact 101, in hun dorp, bestaande uit grote holle paddenstoelen. Hun leider is de Grote Smurf, herkenbaar aan zijn rode muts en zijn baard. Hij is ook degene die, dankzij zijn wijsheid en toverkunst, de andere, niet zo snuggere, smurfen redt als die weer eens in moeilijkheden komen.

Hun (letterlijk) grote vijand is de tovenaar Gargamel, die steeds maar weer - en gelukkig altijd tevergeefs - probeert de smurfen te vangen.

Hoewel de smurfen in het begin tamelijk ongedifferentieerd waren zijn er in de loop van de tijd, waar het verhaal dat nodig maakte, heel specifieke smurfen ontstaan.

De naam "smurf": 

De originele verhalen waren in het Frans. Daarin werd de naam "Schtroumpf" geïntroduceerd, later in de Nederlandse versie vertaald naar "Smurf". Tijdens een etentje met collega-stripauteur André Franquin kon Peyo zo snel niet op het woord voor zout komen en zei tegen Franquin "Geef de smurf even aan" ("Donnez moi le schtroumpf"). De verdere avond werd besteed aan het verder uitbreiden van deze nieuwe taalvariant.

Pas enkele jaren later braken de Smurfen internationaal door, waarbij de naam in zo'n dertig verschillende talen werd geïntroduceerd. In de helft daarvan wordt het woord "Smurf" gebruikt.

Geschiedenis:

In 1952 begint Peyo zijn medewerking aan het stripblad Robbedoes met een vervolgstrip rond de schildknaap Johan (De heer van Basenau), later aangevuld met de ondeugende dwerg Pirrewiet. In het negende verhaal van de reeks van Johan en Pirrewiet, De fluit met zes smurfen ( 1958), treedt een volkje van kleine wezentjes op die smurfen worden genoemd. Naar analogie met de zeven dwergen van Sneeuwwitje (Happy, Sneezy enz.) creëert Peyo voor elke smurf een stereotype persoonlijkheid, waarnaar ze dan ook genoemd worden. Doordat per smurf slechts één 'gimmick' wordt gebruikt en op deze wijze differentiatie ontstaat en herkenbaarheid optreedt, slaat de simpele karakterisering aan bij het jeugdige publiek. Al gauw doen de smurfen hun intrede in een volgend album van Johan en Pirrewiet (Later Pierewiet), tot Peyo merkt dat er een enorm onverkend potentieel in de wereld van de smurfen schuilt.

In 1960 verschijnt in Robbedoes het eerste zelfstandige verhaal van de smurfen: 'De zwarte smurfen' (in de tekenfilmreeks 'De paarse smurfen' genaamd), gevolgd door talloze korte en langere episodes. De eerste zes verhalen zijn zogenaamde 'microverhalen', volledige avonturen van 48 zeer kleine pagina's (8 pagina's op één A4) die als bijlage bij Robbedoes zitten. Nadien, vanaf 1963, verschijnen de smurfen zoals elke gewone stripreeks, op normaal formaat. De eerste zes verhalen zijn hiervoor hertekend. Uiteindelijk groeien de smurfen uit tot een imperium van ongeziene grootte voor zo'n onbetekenend Belgisch kaboutervolkje. Al in 1965 wordt een eerste lange smurfenfilm gemaakt. De fluit met zes smurfen, de eerste succesvolle, verschijnt in 1975. De fluit met de zes smurfen wordt in 1983 ook heruitgebracht in de Verenigde Staten.

De Smurfen op de Nederlandse televisie

De doorbraak van de Smurfen naar het grote internationale publiek volgt in de jaren tachtig met een eigen tekenfilmreeks. Oorspronkelijk wordt deze geproduceerd door Hanna-Barbera, later wordt de productie overgenomen door Disney. In Nederland was de serie te zien bij de VARA, in België bij de BRT (o.a. in het populaire kinderprogramma "Samson en Gert"). Vanaf 1981 zouden er negen seizoenen verschijnen. De serie is erg succesvol en wordt veelvuldig vertaald en nagesynchroniseerd; er bestaan zelfs Chinese en Arabische versies. Naarmate de seizoenen vorderen, worden er echter steeds meer bijfiguren geïntroduceerd en raken ook de scriptschrijvers het spoor bijster. Als in het negende seizoen (1990) het smurfendorp niet meer voorkomt en het onderwerp tijdreizen de overhand krijgt, storten de kijkcijfers in en besluit de Amerikaanse zender NBC de reeks stop te zetten.

In Nederland werden meerdere seizoenen van de tekenfilm uitgezonden. De stemmen werden in eerste instantie verzorgd door Frans van Dusschoten, Ger Smit, Corry van der Linden. Paul van Gorcum en Arnold Gelderman. Een aantal verhalen waren afkomstig uit de albums van Peyo, maar de meeste avonturen werden speciaal voor de serie geschreven.

De verschillende seizoenen kenden verschillende introliedjes.

  • "Wel heel ver hier vandaan, waar paddestoelen staan", deze versie werd gezongen door Bill van Dijk vergezeld met de stemmen van de acteurs die de smurfen vertolkten en later door Conny Vink (seizoen 1);
  • "Ergens hier ver vandaan, waar paddestoelen huisjes staan", gezongen door Conny Vink, was het lied van het tweede seizoen.
  • "Hee, kom naar smurfenland, smurf mee met het verhaal", was jaren later het lied wat gezongen werd toen de Smurfen voortaan niet meer bij de VARA, maar bij RTL 4 uitgezonden werden.

Recent is aangekondigd dat Paramount Pictures in 2008 de eerste van drie geplande 3D-animatiefilms gaat uitbrengen van de Smurfen.

 

 

Smurfennamen:
Afvalsmurf, Babysmurf ( de jongste smurf), Bakkersmurf ( komt voor in diverse albums, niet te verwarren met de Smul-/koksmurf), Bange smurf, Beeldhouwsmurf, Boerensmurf, Brilsmurf ( Betweterige smurf met een bril die zichzelf als de opvolger van grote smurf ziet ), Dichtsmurf ( Is de hele dag bezig met schrijven van gedichten), Driftige Smurf ( een kleutersmurf met driftbuien), Droomsmurf, Eigenwaansmurf, Grote Smurf ( De leider. Draagt een rode muts en broek.), Hippe Smurf of IJdele Smurf (Ook wel smurffatje genoemd. Ongelooflijk ijdel, draagt een bloem en heeft een spiegel bij zich), Kleermakersmurf, Kleumsmurf ( Heeft het steeds koud en is dus ook constant verkouden), Klungelsmurf ( Is vreselijk onhandig), Knutselsmurf (De klusjesman van Smurfendorp), Lolsmurf ( Komt steevast met exploderende "kadootjes" aan), Luilaksmurf ( Doet niets liever dan de hele dag slapen), Mijnsmurf (Werkt in de mijn), Moppersmurf ( Zegt steeds "Ik HAAT ...", maar heeft een goede inborst. De geliefde uitspraak van de moppersmurf is "Ik háát ...". Deze uitspraak werd in een reclamecampagne van Volkswagen gebruikt; In de Amerikaanse tekenfilmserie van de Smurfen werd het verhaal De Zwarte Smurfen hernoemd naar De Paarse Smurfen. Dit om de gekleurde bevolking in Amerika niet voor het hoofd te stoten;

Moppersmurf vertoont een opvallende karaktergelijkenis met de dwerg 'Grumpy' uit de Walt Disney bewerking van Sneeuwwitje), Muzieksmurf ( Speelt bijzonder vals op elk instrument, maar voornamelijk de trompet (tot groot ongenoegen van de andere smurfen)), Natuursmurf ( een kleutersmurf die sterk begaan is met de natuur), Oerdomsmurf ( Is vreselijk dom, maar soms zorgt hij met zijn domheid voor de redding van het Smurfendorp), Oma Smurf, Opa Smurf, Potige Smurf ( Erg sterke smurf met een hartjestattoo op de arm), Robotsmurf ( Gebouwd door knutselsmurf, soms ook speelgoedsmurf genoemd), Ruimtesmurf (een smurf die in de ruimte in aanraking komt met een groep Wilde Smurfen/Gnoefs (in werkelijkheid gewone smurfen die vermomd zijn)), Rustige Smurf ( een kleutersmurf), Sassette ( een kleutersmurf (meisje)), Schildersmurf ( smurf met artistieke neigingen, praat in de tekenfilms met een Frans accent), Schrielsmurf, Smulsmurf (wordt in albums ook vaak Koksmurf genoemd - Bakt altijd taarten (die hij vervolgens zelf opeet)), Smurfin ( Een van de drie vrouwelijke smurfen van het smurfenland, gemaakt door Gargamel om de smurfen het hoofd op hol te brengen, geperfectioneerd door Grote Smurf), Speurder (heeft een sterke band met het buitenleven), Tamboersmurf, Verliefde Smurf, Wilde Smurf ( Een verloren smurf die eenzaam opgroeide in het bos. Later werd hij gevonden, maar hij kon niet aarden in het smurfendorp), Zwarte Smurf (een door een zwarte vlieg besmette blauwe smurf; om de kleurlingen in Amerika niet te kwetsen is de zwarte smurf veranderd in een paarse smurf.)

 
 

Volgens 1 verhaal in een tekenfilm zouden er in totaal 100 smurfen zijn, exclusief Grote Smurf.

Figuren die vaak meedoen in het verhaal zijn:

Gargamel (Tovenaar - probeert de smurfen te vangen, oorspronkelijk omdat hij zes smurfen nodig heeft voor een formule om de Steen der Wijzen te maken, later om gerechten te maken waarbij een smurf één van de ingrediënten is. Doordat de smurfjes hem steeds te snel af zijn vergroot dit zijn woede, tot hij zweert de smurfen uit te roeien. Gargamel is nu hun grootste vijand. In sommige verhalen wordt hij Gorgelmee genoemd.)

Azraël - Gargamels kat. Soms spreekt de kat in een katachtig gemompel.

Greintje - de tovenaarsleerling onder Gargamels hoede.

Moeder Natuur

Omnibus - een wijze tovenaar

Vader Tijd

Bolle Gijs - een domme maar heel sterke persoon waar vooral Gargamel soms last mee heeft. In sommige verhalen gaat dit personage door het leven als Schrans Holbuik.

Puppy - de hond van de smurfen.

Ooievaar - neemt vaak de smurfen mee op zijn rug.

Agatha - een lelijke heks. Is eigenlijk kaal en draagt een pruik.

Chloridris - Een heks, vaak samen met haar huisdier (een gier). Ze heeft een hekel aan liefde.

Balthazar - Een gevaarlijke tovenaar en peetvader van Gargamel. In de gracht rondom zijn kasteel woont een draak.

Koning Gerard - een vriend van de smurfen. Robotsmurf woont in zijn kasteel.

Lievelingsvoedsel

Smurfen zijn verzot op Salsaparilla

Sarsaparilla, ook wel bekend als sarsaparille of salsaparille, is de wortel (of wortelstok) van soorten van het geslacht Smilax. Het geslacht Smilax omvat diverse soorten klimmende planten en groeit met name in Mexico en Midden-Amerika.

Aan de wortel worden diverse geneeskrachtige werkingen toegekend. Het zou bloedzuiverend zijn en tegen reuma werken.

Sarsaparilla is ook de naam van een drank getrokken uit de sarsaparilla wortel. Tovenaar Gargamel weet dat al in het eerste verhaal waarin hij meespeelt. Hij probeert met dit gegeven een smurf te vangen om zo goud te maken. In de tekenfilmserie wordt vaak gesproken over smurfbeien als het lievelingsvoedsel voor de smurfen.

De politieke structuur van het smurfendorp:

Vele mensen hebben zich afgevraagd of het smurfendorp een voorbeeld is van een communistische maatschappij/anarchie. Door het stripverhaal te lezen met die gedachte in het achterhoofd, komt men inderdaad tot gelijkaardige conclusies:

  1. De grote smurf (met zijn rode hoed) oefent het gezag uit met als enig doel de welvaart van alle leden van het smurfendorp. Hij is oud, heeft veel ervaring en beslist altijd alleen. Is de politieke structuur dan een soort van tirannie of gerontocratie? Moet de "dictatuur" van de grote smurf gezien worden als een transitie-fase, vooraleer het volk de staat wordt en de staat verdwijnt (zoals het de bedoeling was in de Sovjet-Unie) ?
  2. Door de afwezigheid van een monetair stelsel (zie: de geldsmurf) is arbeid de enige bron van handelswaarde. En doordat elke smurf in het dorp een specifieke functie heeft, is er geen concurrentie. Zo is er een gelijkenis tussen het smurfendorp en de "phalanstères" van Proudhon.
  3. Gargamel kan worden opgevat als een metafoor voor het Groot-Kapitaal: hij wil de smurfen onderdrukken om er geld mee te verdienen. In het verhaal / boek: "de smurfendief" bijvoorbeeld, ketent hij de smurfen en laat hij ze in de mijnen werken (hierin kan de plus-value theorie van Marx herkend worden). In andere stripverhalen neemt Gargamel enkele smurfen gevangen om ze voor goud te verkopen.
  4. De luie smurf is een probleem: hij werkt niet, en profiteert van de arbeid van de andere smurfen.

De tekenaar en scenarist van de Smurfen heeft nooit openlijk gezegd wat hij vond van deze interpretatie.

Het is voor de smurfen niet mogelijk om te leven zoals mensen dat doen, elke poging daartoe leidt tot chaos, armoede, en zelfs oorlog.

http://www.smurf.com/ Officiële smurfpage van de smurfen.
Bovenstaande informatie is afkomstig van:
 

Oké, alles tot je dienst, maar waar blijft het draakje Grumpff, ookwel Grumpf?
 
Over het draakje valt te lezen in de omnibus: "
Baby-smurf wil een beer
Gargamel sluit vrede
De telesmurf
Het nieuwe smurfenspel
Het draakje Grumpf
 
Het is in de Smurfenreeks, deel 16
ISBN: 90-73613-04-3, 9789073613041

 

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, Poëzie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398v_jpg_w180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20small_jpg_w180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven. Let op: je zit al op deel 3 !

7_jpg_w180h270.jpg