Make your own free website on Tripod.com

Scarification

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 3
Tattoos en Tattooartists
Nieuws en Wetgeving over Piercings en Tattoos
Christen (willen) zijn en Tatoeages dan? Een gesprek met Michael Bettinger
Vooroordelen over mensen met Tattoos
De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Vervolg op: De geschiedenis van Gera's en mijn Tattoos
Mijn Cover up: de Haagsche Ooievaar
Familiepagina lichaamsversiering
Friends: Gera Wieneke Plien Amber Thommy Angelique Frans Drackuul Liza Danny Dennis V. en Roderick
Friends: Special: Edith en Kolleke
Friends special : Vivian
Friends:Michiel v Vliet, Davy, ChickdeLuxe-Thea, Tjitske Berry Arie Beuker, Afra & Paulus
Friends Special: Walter ( Wally ) de Jong
Gogo Tattoo show
Tattoo Conventions
Tattoo Sunday Conventie op 23 september 2007 in Nijmegen
Tatoeages van bekende mensen
Medische tatoeage
Tatoeage verwijderaar ?
Onderhuids kralen plaatsen
Scarification
Cicatrisation
Branding
Scalpelling en Stretching
Skin Removal
Lingua bifida of Tongsplijting
Verminking
Mooi zijn en mooi blijven
Contact

Pagina nog onder constructie

Scarification en Cicatrisation bij Afrikaanse culturen.
 
Ik zou deze termen in dit verband uitleggen als het maken van verwondingen ( scarification) en wel zo, dat het litteken van blijvende aard wordt ( cicatrisation)
Iedere betere uitleg : van harte welkom.

Hier komt een onderscheid:
 
Scarification, als onderdeel van cultuur, komt in Afrika ontzettend veel voor.Het komt er op neer, dat er in de huid gesneden wordt met een vlijmscherp instrument.Dit kan zijn: een mes, een stuk glas, een scherp gerande steen of zelfs een scherp afgebroken stuk van de bast van een cocosnoot.
Het instrument moet wel dusdanig te hanteren zijn, dat er ook mooie bochtjes te snijden zijn, in de vooraf aangebrachte tekening op het gewenste lichaamsdeel.De Insnijdingen helen ongestoord en vormen blijvende littekens.

(Opmerking en ervaring mijnerzijds is, dat wanneer je steeds weer het korstje van de helende wond af trekt, het litteken steeds beter zichtbaar wordt)
 
Vertaalde passage, aangetroffen op de volgende website:
home.hetnet.nl/~wol2929/scarification.html  

Scarification is een pijnlijk proces van het bewust aanbrengen van littekens. Het wordt meer en meer populair in Europa en Amerika. Is het lichaamsversiering of lichaamsverminking? Vele mensen doen het omdat ze het een echte kunst vinden, anderen omdat het een trend is. Dit is de grootste groep. Dan heb je nog enkele andere om stoer te doen of zelfverminking.

Scarification is al eeuwenlang een populaire gewoonte in Afrika. Met name in Soedan komt het veel voor en per regio zijn de littekens verschillend: Noord-Soedanese stammen hebben meestal alleen wat inkervingen op de slapen, maar in het zuiden van het land kent de creativiteit geen grenzen. Sommige etnische groepen bedekken het hele lichaam met stippen en strepen en ook het gezicht wordt uitbundig versierd met geometrische patronen.

Littekenen is een eeuwenoud gebruik. Doordat grote delen van Soedan vrijwel volledig zijn geïsoleerd van de buitenwereld, is het ritueel blijven bestaan. Dat geldt met name voor het zuiden, waar sinds 1983 een burgeroorlog woedt. Elke etnische groep (er zijn er ruim 150 in Soedan) heeft zijn eigen littekenpatronen en kenners kunnen in één oogopslag zien waar iemand vandaan komt. Een probleem is wel dat steeds minder Soedanezen naakt rondlopen, zodat een groot deel van de littekens verborgen blijft.

Ze gebruiken een vishaak om littekens te maken. De huid wordt opgelicht, waarna ze het topje eraf snijden. De wond geneest als een poliepje. Bijna alle Shilluk hebben een rij poliepjes, die van het ene oor via het voorhoofd naar het andere oor loopt. De poliepjes zijn soms wel een centimeter hoog. De lengte is afhankelijk van de kruiden die je in de wond smeert, bijna elk dorp gebruikt een ander kruid.

Het littekenen is langzaam aan het verdwijnen. Op het platteland gebeurt het nog steeds, maar in de steden vinden mensen het primitief. Soedanezen die littekenpatronen op hun gezicht hebben worden uitgelachen. Stedelingen vinden hen onbeschaafde boeren die nog in de Middeleeuwen leven. Vooral hoogopgeleide Soedanezen kijken neer op het ritueel.

Terwijl het littekenen in Soedan langzaam verdwijnt, neemt de populariteit in Europa en Amerika toe. Na de tatoeages zijn excentrieke Westerlingen toe aan iets nieuws. De Westerse interesse voor scarification leidt echter niet tot dezelfde uitbundige taferelen als in Soedan. De meeste Westerse liefhebbers nemen een littekenversiering op de bovenarm. Hun gezicht laten ze intact.

Maar wellicht gaat dat veranderen. Twintig jaar geleden keken Nederlanders raar op als iemand een penis-piercing had, maar tegenwoordig is het in bepaalde kringen niet abnormaal meer. En van piercings door neus en lippen kijken nog maar weinigen op.

Een nadeel van littekenen is dat het heel pijnlijk is, veel meer dan een tatoeage of een piercing. Soedanezen met littekenversieringen vertellen huiverend over de ontberingen die ze moesten doorstaan. Maar in het Westen zijn daar verdovingen voor en staat weinig het aanbrengen van opzettelijke littekens in de weg.

http://users.telenet.be/body-art/scarring.html

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, Poëzie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398v_jpg_w180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20small_jpg_w180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven. Let op: je zit al op deel 3 !

7_jpg_w180h270.jpg